Arkiv för november 2008

Recensioner

Batman #681

söndag 30 november, kl 16:29 av 1 kommentar

batman681Det har varit mycket snack om Grant Morrisons Batman R.I.P. och nu när storyn har kommit till slutet så kan jag kan jag säga att om man gillar Batman så är Batman R.I.P. inte, i min mening, värt besväret att läsas. Det är egentligen ganska konstigt då Morrison senaste projekt, All-Star Superman, skapade en av de bästa Superman-historier som gjorts på senare år och visade att Morrison verkligen förstod vad Superman egentligen handlade om. Detta tycker jag inte kan sägas om Batman R.I.P. Fortsätt läsa Batman #681

Manus: Grant Morrison
Illustration: Tony Daniels
Tusch: Sandu Florea
Färgläggning: Guy Major
Förlag: DC Comics
Betyg: 2/5
Skriv en kommentar
Guider

Guide: War of Kings

fredag 21 november, kl 00:47 av 0 kommentarer

war_of_kings_guide

When kings collide, the galaxy will tremble

War of Kings är 2009 års stora crossover i Marvels yttre universum. Grundhistorien i crossovern kretsar kring konflikten mellan Shi’ar och dess kejsare Emperor Vulcan på ena sidan och Inhumans och dess ledare Black Bolt på den andra. Den bygger till stor del vidare på tidigare event som Annihilation och Secret Invasion, men till stor del även på X-men-historierna Deadly Genesis, Rise and Fall of the Shi’ar Empire samt Emperor Vulcan.
Crossovern kommer att spänna över tidningar som Guardians of the Galaxy och Nova, samt ett antal miniserier och oneshots. Karaktärer och grupper som X-men och Starjammers kommer dessutom medverka.

Denna ”guide” kommer kontinuerligt att uppdateras med information om crossoverns olika titlar i takt med att de ges ut.

Länkar
Marvels officiella War of Kings-sida
War of King på Wikipedia

Fortsätt läsa Guide: War of Kings

Skriv en kommentar
Recensioner

Hulk: Abominable

onsdag 19 november, kl 17:24 av 0 kommentarer

TPB:n Abominable samlar #50-54 av The Incredible Hulk, och är en av de samlingar jag spontanköpte på vinst och förlust när jag rotade runt i utförsäljningslådan på Comics heaven i Gamla stan. Abominable är skriven av Bruce Jones, som jag aldrig hört talas om tidigare, och tecknad av Mike Deodato Jr, en av mina nuvarande favorittecknare, och i all korthet och något förenklat så får vi parallellt följa Bruce Banner/Hulk och Emil Blonsky/Abomination (du vet han som är med i senaste filmen, fast han är ryss i tecknad originalform) medan de båda manipuleras till konfrontation av en mystisk organisation. Allt slutar såklart med massförstörelse och en redig slugfest mellan två gröna bestar. Vägen fram till alla WHAAAM, CRUUUUUNCHHHH och SKRAKK är rätt långsam genom de första fyra numren, men det funkar riktigt bra som en rätt spännande upptakt till upplösningen i slutet. Det enda jag saknar är egentligen lite mer bakgrund kring vad som hänt med Bruce Banner och Hulk innan Abominable utspelar sig, men i det stora hela så fungerar storyn ändå helt ok som ett rätt fristående album. Abominable hade antagligen även funkat rätt bra som uppföljare till senaste Hulk-filmen, men det lär ju inte hända. Summa summarum, väl investerade 29,50.

Hulk: Abominable

Manus: Bruce Jones
Illustration: Mike Deodato
Tusch: Mike Deodato
Färgläggning: Studio F
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5
Skriv en kommentar
Recensioner

Alpha Flight: You Gotta Be Kiddin’ Me

tisdag 18 november, kl 22:27 av 1 kommentar

Samlingsalbumet med Alpha Flight nummer 1-6 heter You Gotta Be Kiddin’ Me, och trots att det bara kostade mig 29,50 så tänker jag lite samma sak. Av någon okänd anledning har hela gamla hederliga gänget förutom Sasquatch försvunnit, och genom ungefär halva albumet får vi följa honom i jakten på ett nytt gäng kanadensiska superhjältar som ska bilda en ny laguppställning. Nu brukar ju jag kunna gå igång på presentationsnummer av det här slaget, där jag som läsare introduceras för en samling nya karaktärer, men här så gick jag inte igång alls. Till stor del så tror jag att det beror på att man trots sex nummer inte lyckas visa vare sig superkrafter eller personlighet hos någon av de nya medlemmarna, utan de är mest anonymt närvarande i färgglada tights och kommer med lösryckta kommentarer som försöker vara fyndiga och smått metahumoristiska (utan att egentligen lyckas någon gång). Det finns även någon typ av story löpande genom de här numren, men den hamnar i skymundan bakom de intetsägande personporträtten, vilket i och för sig kanske är lika bra då den vid närmare eftertanke är rätt ointressant. Rätt trist tecknat är det också. Hur som helst, nu glömmer vi det här, låter albumet fylla ut seriesamlingen och går vidare med våra liv.

Manus: Scott Lobdell
Illustration: Clayton Henry
Tusch: Mark Morales & Avalon Studios
Färgläggning: Andy Troy & Avalon Studios
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 1/5
Skriv en kommentar
Recensioner

No Hero #2

tisdag 11 november, kl 21:31 av 0 kommentarer

Nummer två av Warren Ellis (relativt) nya serie No Hero finns ute att köpa nu, och som du kanske minns så hade jag mest bra saker att säga om nummer ett. Det här numret är främst ett pratnummer, i princip helt befriat från klassisk superhjälteaction, men det är trots detta långt ifrån händelselöst och långtråkigt. Vi får bekanta oss en hel del med den smått obehagliga Carrick Masterson i det här numret, som syns ha misstänkt bråttom att låta den frivillige Josh Carver utsättas för den patenterat superkraftsskapande men även potentiellt dödliga psykedeliska drogen Foxy, och det känns som om att Ellis sakta men säkert håller på att måla upp ett scenario och en värld där ingenting är riktigt vad det verkar vara. No Hero nummer två är ett pratnummer som allra främst fungerar som ett starkt incitament för att köpa nummer tre, vilket jag tycker är helt ok, då serien just nu känns väldigt lovande och spännande på ett obehagligt krypande vis.

No Hero #2

Manus: Warren Ellis
Illustration: Juan Jose Ryp
Tusch: Juan Jose Ryp
Färgläggning: Digikore Studios
Förlag: Avatar Press
Betyg: 4/5
Skriv en kommentar
Recensioner

Annihilation vol. 2

måndag 3 november, kl 23:41 av 1 kommentar

Föregående helg var det dags för mig att sätta tänderna i volym 2 av rymdserieeposet Annihilation. Som du kanske minns så kretsade volym 1 främst kring Nova och Drax The Destroyer och deras inledande kamp mot den våg av massförstörelse som rusar fram genom galaxen. Volym 2 tar vid där 1:an slutar, kaoset sprider sig obevekligt runt om i galaxen och allting tar ett steg ännu närmare det överjävliga när titanen Thanos, som uppenbarligen aldrig tackar nej till en ärlig chans att utrota allt som finns, sluter ett avtal med och ansluter sig till förstörelsevågens skapare – Annihilus (som till vardags är självutnämnd kejsare och diktator i The Negative Zone).

I denna andra del så switchas fokus på huvudkaraktärer från Nova och Drax till tre nya, varav två av dessa, Silver Surfer och Ronan The Accuser, gjorde kortare gästspel i volym 1. Debutant i Annihilation-sammanhang, men säkerligen igenkänd av många, är Fantastic Fours sporadiskt återkommande rymdskurk Super-Skrull, som i Annihilation visat sig tappat sin status som Skrullernas förkämpe på grund av sina ständiga nederlag mot just FF, och som lite av en slump råkar få reda på att en av Skrullernas hemplaneter är nästa man till rakning/utplåning. På grund av Skrullernas pågående interna stridigheter är det tyvärr ingen som lyssnar på Super-Skrulls varningar och uppmaningar till motstånd mot stundade undergång, och en särskilt hetsig dispyt med en av Skrullernas befälhavare resulterar i att han bannlyses och stämplas som förrädare. Otacksamhet är världens lön och så, Super-Skrull får helt enkelt ta saken i egna händer och det blir rätt bra ös genom hela hans del av storyn.

Fortsätt läsa Annihilation vol. 2

Manus: Keith Giffen, Simon Furman & Javier Grillo-Marxuach
Illustration: Renato Arlem, Jorge Lucas & Greg Titus
Tusch: Renato Arlem, Jorge Lucas & Greg Titus
Färgläggning: June Chung, Dave McCaig & Chris Sotomayor
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5
Skriv en kommentar
Recensioner

Ultimate Wolverine vs. Hulk # 1 & 2

söndag 2 november, kl 22:08 av 2 kommentarer

Vad som från början skulle bli en miniserie i sex delar löpande varannan månad under 2006 stannade på grund av okända förseningar vid endast två nummer. Resterande fyra nummer skall enligt utsago släppas under 2008, men det känns tveksamt om det verkligen blir så. Hur som helst, de två nummer som släppts utspelar sig i mitten av Ultimates 2 och berättar vad Hulk har haft för sig efter att ha undkommit det dödsstraff (via atombomb) han dömdes till för att ha dödat 852 personer på Manhattan. Det visar sig att Nick Fury (Shields chef, som i Ultimate-version är en svart man med ögonlapp istället för en vit man med ögonlapp) listat ut att Hulk/Bruce Banner befinner sig i Tibet, och anlitar Wolverine för att ta sig dit och ta kål på den spontant mordiske psykopat som Hulk visat sig vara.

I stora drag är det det som hinner hända innan del två är slut, så det är fullt förståeligt att många tappat hoppet efter att ha blivit lämnade i sticket i snart två år med en gigantisk cliffhanger uppkörd i ansiktet (även om det är en cool sådan). Detta till trots, jag gillar det mesta med Ultimate Wolverine vs. Hulk, den är visuellt väldigt välgjord, och Ultimate-tolkningarna av Marvels karaktärer är, som de enligt mig oftast är, intressantare än sina ”vanliga” versioner. Det enda jag stör mig på (förutom det helt orimliga uppehållet) är att Hulk är så otroligt osympatisk – han mosar sin franska terapeut, biter ihjäl ett gäng irländska bönder, äter upp deras kor och har uppenbarligen lagt beslag på varenda könsmogen brud i Tibet. Svår kille att tycka om.

Så här slutar det:

Manus: Damon Lindelof
Illustration: Leinil Francis Yu
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5
Skriv en kommentar
Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...